Tämän piirakan synnystä on kiittäminen työpaikkaruokalamme herkullista gruusialaista kaalivuokaa, joka on monista ihanista kasvisruoista yksi minun ja monen muun suosikki. Kyseinen kaalivuoka innoitti löytöretkeilyyn kaalireseptien parissa ja lopputuloksena syntyi tämä piirasresepti. Koska kaaliruokien valmistus ei ole itselleni entuudestaan tuttua, tuli tässäkin oppia kantapään kautta. Yksi oppi oli se, miten paljon kaali ”imee” itseensä suolaa ja mausteita eli runsas maustaminen on harkittu teko. Makuraadin kanssa tätä maisteltiin ja piiraan ainesosien lopullista koostumusta hiottiin. Lopputulos lunasti maukkaudessaan esikuvansa asettamat odotukset. Suosittelen kokeilemaan!
Piirasvuoaksi voi valita tavallisen 24 cm kokoisen vuoan, jolloin täytteestä tulee paksuhko ja taikinareunat kannattaa nostaa vuoan yläreunaan saakka. Myös vähän isompi piirasvuoka tulee kyseeseen.
suvikettu: kiva kuulla! Minun on tehnyt mieli kokeilla tätä jauhelihaversiona, kuten kokeilijakokelas oli tehnyt. Nyt sain uutta pontta suunnitelman toteuttamiseen! 🙂