Kantarellit palkitsevat varhaisen sienestäjän, sillä ensimmäiset kantarellilöydöt voi tehdä jo keskikesällä. Usein kantarellipiirakka onkin kauden ensimmäinen sienipiirakka. Tämän piirakan koemaisteluun osallistui myös Kinuskiemo ja Kinuskivaari, jotka ovat molemmat innokkaita metsässä liikkujia. Marjojen lisäksi mukaan tarttuu ”metsän kultaa” – tänäkin vuonna varsin komeita kantarelliyksilöitä! Yhteistyömme onkin saumaton: minä saan raaka-aineita resepteihini ja he valmiita leivonnaisia maisteltavaksi.
Piirakan pohja on gluteeniton – tässä siis vastaus monien toiveisiin gluteenittomasta suolaisesta piirakasta, jonka täytettä voi toki vaihtaa selailemalla Suolaiset piirakat -osion reseptejä. Lisämakua ja rakennetta pohjaan antaa pellavansiemenrouhe ja juustoraaste.
Sienet pääsevät oikeuksiinsa, kun mukana on suolaa, pippuria ja runsaasti sipulia. Lisämausteena piiraassa on Koskenlaskija-juustoa, jolla olen korvannut kerman.
puudelileipuri: juu onnistuu kyllä pohjien vaihtaminen päittäin. 😊