Julkaisin pikkujouluaikaan suklaamacaronien ohjeen – silloin teemana oli Petteri Punakuono. Ajattomampi koristelu syntyy suihkauksella kultaa. Viimeistely antaa macaroneille luksuksen tunnun, mikä sopii esimerkiksi uuden vuoden juhlintaan.
23.12.2016
Kaupallinen yhteistyö Baileysin kanssa.
Halutessasi voit kiehauttaa Baileysistä alkoholin pois. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen voivaahtoon sekoittamista.
KUORET. Sekoita mantelijauhe, tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Pyöräytä seos tehosekoittimessa jauhomaiseksi.
Laita valkuaiset kulhoon suolan kanssa. Vatkaa valkuaisia keskiteholla, kunnes ne ovat saaneet kuohkeutta. Jatka vatkaamista keskiteholla ja sekoita samalla joukkoon sokeri muutamassa erässä. Älä vatkaa kankeaksi, kovaksi vaahdoksi, vaan jätä notkeaksi ja kiiltäväksi.
Siivilöi mantelijauheseos valkuaisvaahdon joukkoon muutamassa erässä välillä nuolijalla sekoittaen. Kaikkein karkein osa mantelijauheesta (korkeintaan pari ruokalusikallista) ei mene siivilän läpi, jätä se pois. Sekoituksen voi tehdä ronskein ottein, jotta saat kuivat aineet uppoamaan marenkivaahtoon tehokkaasti. Valmis taikina on sileää ja tasaista.
Laita taikina pursotuspussiin. Sulje toinen pää pussinsulkijalla.
Pursota pellille leivinpaperin päälle pieniä, noin kahden euron kolikon kokoisia kiekkoja. Taikina leviää hieman pursottamisen jälkeen.
Anna kuorten kuivua pellillä noin 45 minuuttia, kunnes ne ovat pintakuivia.
Kypsennä uunissa 130 asteessa 15–20 minuuttia. Käännä pelti paiston puolivälissä, jotta paistotuloksesta tulee tasainen. Huom! Uunien tehoissa on suurta vaihtelua varsinkin matalissa lämpötiloissa. Toiset uunit saattavat vaatia huomattavasti pidemmänkin paistoajan.
Anna kuorten jäähtyä ja irrota ne sitten leivinpaperista tarvittaessa paperin alapuolelta painaen.
KORISTELE puolet kuorista kultaisella kimallesuihkeella. Aseta kuoren pinnalle kakkupaperin reuna sabluunaksi ja suihkuta päälle väriä.
TÄYTE. Kreemitäytettä varten notkista pehmeä voi vatkaimella ja lisää tomusokeri muutamassa erässä. Sekoita joukkoon Baileys pieni määrä kerrallaan. Käytä kreemi saman tien.
Laita se pursotus- tai pakastuspussiin ja leikkaa päähän aukko. Näin saat pursotettua kreemin siistimmin.
Pursota kreemiä macaron-kuoren sileälle puolelle. Paina toinen puolikas kanneksi.
Säilytä macaronit jääkaapissa. Tarjoile mahdollisimman pian täyttämisen jälkeen!
Heippa. Olen halunnut jo pidempään kertoa, että sinun ohjeesi oli ainut Macarons-ohje jonka minä sain toimimaan. Kun ensimmäisiä kertoja kokeiluja aloitin, ehdin tehdä 7 (ihan oikeesti 7) kertaa pilalle menneitä kokeiluja. Mutta sisukas ja itsepäinen kun olen, päätin että periksi en anna, kyllä niitten joskus täytyy onnistua. Ja kas vaan, sinun ohjeellasi onnistuivat ja onnistuivat joka kerta sen jälkeenkin. Nyt olen pitänyt niissä vähän taukoa, mutta nyt alkaa taas kutittamaan että josko…
Myös sokerimassalla kuorrutetut kakut ovat onnistuneet kun olen lukenut ohjeitasi. Aurinkoisia kesäpäiviä, jotka blogiesi ja ohjeidesi parissa leivontaharrastusta. Se alkaa mennä siihen suuntaan, että olipa juhlat mitkä tahansa, minä teen kakut. Eli en pitkään aikaan ole maistanut muiden tekemiä kakkuja.
OlgaM: mantelijauheen merkillä ei ole niin suuresti merkitystä, koska se hienonnetaan yhdessä tomusokerin (ja tässä tapauksessa kaakaojauhon) kanssa tehosekoittimessa. Näin ollen rakenne siis jauhautuu hienoksi.
Hei
mikä mantelijauhetta sinulla on? Olen kokeilut erilaisia mutta loppus ei ole niin sileä
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2546 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kaija: kiitos sykähdyttävästä palautteesta! Ihanaa lukea, että blogin kautta olet saanut kipinän kakkuiluun ja muuhunkin leipomiseen. Aivan mahtava juttu, että onnistumisia on tullut myös haastaviksi koettujen macaronien parissa. Iloista leivontakesää sinulle!