Kakkupitsillä kuorrutettu kakku tihkuu glamouria. Pitsitekniikan avulla kotileipurista sukeutuu todellinen huippukondiittori. Vuosien kakkukokemusta ei vaadita, mutta kärsivällisyys on valttia, sillä pitsi vaatii kuivatusaikaa yön yli – älä ryhdy koristeluhommaan juhlapäivänä. Muutamia erikoisvälineitä tarvitaan: pitsimatto ja pitsijauhetta (lue tarkemmin kakkupitsin ohjeesta). Tähän kakkuun valitsin dramaattisen yönmustan ja hohtavan kullan yhdistelmän. Värejä vaihtamalla saa hyvinkin erilaisiin tilaisuuksiin ja tunnelmiin sopivia luomuksia.
SannaP: kyllä se pari päivää säilyy ilmatiiviissä rasiassa: https://www.kinuskikissa.fi/kakkupitsi/.
Omasta kokemuksesta sanon, että säilyy mahdollisesti kauemminkin, kun pitsin vaan pakkaa niin, ettei se pääse kuivumaan ja menetä joustavuuttaan. Itse pakkasin pitsin leivinpaperin väliin, ja sitten tosiaan vielä tiiviiseen rasiaan.🙂