Mitä seuraa, kun pehmeä fudge-karamelli kietoutuu kakun ympärille? No, siitähän syntyy aivan taivaallisen makuinen toffeemassa! Idea sai alkunsa, kun fudget pyörivät keittiössäni muffinssien raaka-aineena. Muffinssille piti kehittää fudgeista koristelu ja sain päähäni kokeilla niiden kaulimista. Pienen tuotekehittelyvaiheen kautta päädyin alla olevaan ohjeeseen, jossa fudget keitetään yhdessä kermatilkan kanssa. Näin massan koostumus on ideaalinen eikä tekovaihe vaadi ponnisteluita.
Lue ohje tarkasti. Massa kannattaa tehdä valmiiksi edellispäivänä ja ottaa paria tuntia ennen kaulimista huoneenlämpöön pehmenemään. Fudge-massasta voi tehdä myös koristeita ja ottaa muotilla kuvioita. Kakun päällä se käyttäytyy muiden kaulittavien massojen kaltaisesti. Kuorrutteen alla ei tarvita sokerikreemiä – sipaisu kermavaahtoa tai yli jäänyttä täytettä riittää. Fudge-kakun voi kuorruttaa jo edellispäivänä. Raaka-ainekustannuksiltaan kuorrute on marsipaanin/sokerimassan luokkaa.
Kokeile massaa myös erivärisistä fudgeista. Esimerkiksi mustista fudgeista luot ihanan lakritsinmakuisen massan!
Ainekset yhden (24 – 26 cm) kakun kuorruttamiseen:
pauliinam: kuulostaapa oudolta! En keksi muuta selitystä kuin sen, että a) alkuperäisessä reseptissä olisi käytössä ollut jokin muu irtokarkkivalmistaja – tosin luulisi, että tämä olisi näin vanhassa reseptissä tullut jo jonkun toisen taholta esiin b) ovat muuttaneet fudgen reseptiä.