Fariini-täti osaa kakuntekotaidon. 👩 🍰
Tämä kakku sopii tarjottavaksi juhlapöydässä ja
arkisesta kahvittelusta se tekee juhlan.
31.7.2013
pussinsulkija
pussinsulkija
TAIKINA. Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen piimän kanssa.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus noin 2,5 litraa).
Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä vuoassa 15 minuuttia ennen kumoamista.
Jäähdytä ennen koristelua.
KUORRUTUS. Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä.
Sekoita suklaasulan joukkoon kaneli.
Laita suklaa pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (3 mm). Voit käyttää myös pakastuspussia, jonka kulmaan leikkaat aukon.
Pursota kanelisuklaata kakun päälle.
Halusin tehdä elämäni ensimmäisen piimäkakun ja päädyinkin kokeilemaan tätä versiota (ilman kuorrutusta). Hyvä ja helppo ohje. 👍
Erja: onpa erikoista! Olisiko vuoan pinnoitetta jotenkin muutettu matkan varrella, että ottaa väriä herkemmin. Minun vuokani on noin 10 v. vanha.
Mistähän johuu että vaikka samalla kakkuvuoalla tein niin tästä kakusta tuli tumma? Fariinusokeriakin oli vain desi ja loput normisokeria. Paistoin aluksi 150asteessa ja lopussa n. 10min nostin 175 asteeseen.
Kiitos kommenteista ja zesprille piimävinkistä! 🙂
neiti_leipuri: kyllä vain!
Sopiiko tämä pakastettavaksi?
Leivoin tämän viime sunnuntaina. Tulipa kakusta todella mehevä ja herkullinen! Sokeria tosin laitoin vain 1,5dl ja kakku oli silti sopivan makea. Piimää ei minullakaan ollut, mutta laitoin maitoon lorauksen sitruunamehua ja jätin noin 5 minuutiksi seisomaan. Maito hapattuu piimämäiseksi.
Ainiin, unohdin mainita tekemistäni muutoksista. Piimän korvasin vedellä jatketulla turkkilaisella jukurtilla. Kardemummaa ja inkivääriä laitoin vähemmän kuin ohjeessa.
Maukas, perinteisen makuinen maustekakku. Tein 1,8 litran kakkuvuokaan ja osan kaadoin 16cm irtopohjavuokaan. Kohosi paljon, joten kannatti. Pikkukakun pakastin tulevaa varten, keksin siihen ehkä jonkun toisenlaisen koristelun.
AAMURIEMU:
Maustamattoman jogurtin uskoisin sopivan piimän korvaajaksi. Samoin ajattelen tummasta sokerista. Se on varmaan ”teillä päin” vaihtoehto valkoiselle sokerille esim. suklaa- ja maustekakuissa ym. tummissa leivonnaisissa.
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Fetapiiras: todella upean näköinen kakku, joka tekee kunniaa reseptille. KIITOS! 🙂