Meillä vietettiin tässä kuussa tyttären nimipäiviä ja niitä varten valmistin cocktail-lajitelman periaatteella ”jokaiselle jotakin”. Kuvassa näkyy vain osa naposteltavista – tällä ohjeella saat siis yhteensä 80-100 täytettyä ruisnappia. Määrän riittävyydessä kannattaa huomioida, että vieraat haluavat maistella luultavasti kaikkia ainakin yhdet ja suosikkiaan useamman. Suolaisen tarjoilun muusta määrästä sitten riippuu, paljonko nappeja yhteensä kuluu. Ainakin meidän juhlissa näytti siltä, että suosikkimaut jakautuivat tasaisesti. Voit toki valita vain pari makua, jos on pienempi tilaisuus kyseessä.
Ruissipseillä ja palttoonnapeilla on selvä rakenne-ero. Palttoonnapit kestävät säilytystä ruissipsejä pidempään. Ruissipsien kanssa kosteita täytteitä kannattaa välttää. Palttoonnapit sopivat paksummille täytteille paremmin, sillä niissä on enemmän pureskeltavaa. Mikään tämän reseptin täytteissä ei ole niin kostea, etteikö suupaloja voisi täyttää jo pari tuntia ennen juhlia ja säilyttää kelmun alla viileässä. Se on toki myös makukysymys, haluaako pohjan olevan aivan rapea vai hieman pehmittynyt.
Piparkakku: hyvä tarkennus! Munavoi tahtoo kovettua jääkaapissa sisältämänsä voin vuoksi, joten suosittelen pursottamaan sen samantien. Porotäytteen voi pursottaa myöhemminkin. Lisään nämä huomiot ohjeeseen.