6.2.2010
POHJA. Sekoita vehnäjauhot ja suola kulhossa. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin jauhojen kanssa.
Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
TÄYTE. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.
Hienonna sipuli.
Kuullota kasviksia paistinpannussa öljytilkassa jonkin aikaa.
Valuta tonnikalasta öljy.
Huuhtele kirsikkatomaatit.
Levitä pohjan päälle tonnikalapalat ja paprika-sipuliseos.
Yhdistä tuorejuusto ja ruokakerma sekoittamalla kermaa pienissä erissä tuorejuuston joukkoon.
Lisää chili-kastike ja munat. Kaada liemi vuokaan.
Asettele päälle kirsikkatomaatit.
Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut hieman väriä.
Herkullinen piirakka!
Mutta osaatteko sanoa mikä vaivaa, kun joka kerta suolastenpiirakoiden pohjaa jää löllöksi? Pitää jatkaa paistoaikaa vielä reilusti ohjeen ajan ylitse? :/
Kiitos aivan jumalaisesta reseptistä!
Pidin Tupperwarekutsut kotonani ja tein tämän piirakan suolaiseksi tarjottavaksi. Voin kertoa, että ei tarvi miettiä, mihin laittaa loput piirakasta, jokainen otti toisenkin palan! 😀 JES! Aivan mahtava resepti!
Pakko vielä Tupperwarekonsulenttina sen verran piilomainontaa suorittaa, että Tupperin SmoothChopper-tuotteella sai sipulin ja paprikan näppärästi tosi pieneksi silpuksi. Itse kun olen sellainen, että ei saa suurempia, varsinkaan sipuli, kökköjä olla missään. 🙂
Tästä tulee tosi hyvää, kun lisää sekaan silputtua chiliä! Tulisuusaste oman maun mukaan. Itse laitoin omalla parvekkeella kasvanutta habaneroa, potkua riitti 🙂
Olen tehnyt tätä kahdesti ja tästä on tullut vanhempieni suosikki. Poikaystävän makuun chiliä olisi saanut olla enemmän, mutta laittoi chilikastiketta pullosta piirakan päälle ja maistui 🙂 Vanhempien makuun chilisyys oli tarpeeksi mieto. Ihana, mehevä piirakka, vähän erilainen kun perinteiset. Nam.
MANMAR82:
Aika oikeaan menee tuolla tavalla. Mutta jos haluat tarkennusta, niin neuvon sinut tiedon äärelle.
Vinkkipalstat-kategorian alta (vasemmalla) löydät otsikon Kuukauden vinkki. Kun avaat plussan, löydät alempana Kuukauden vinkin ”piirakka uunipellillä”. Siellä Kinuskikissan tekemä laskelma luuraa. 🙂
Hei! Olen tekemässä suolaista piirakkaa juhliin, teen piirakkaa pellillisen, onko sopiva määrä pellilliseen, jos tuplaan näiden ohjeidesi ainesosat?
Voi kiitos tinka vinkeistä! vaikka osaankin muissa leivonnaisissa hyvin kiertää kananmunan, suolaisten piirakoiden täyte on ollut tähän asti vielä pieni mysteeri 😀 Eipä ole enää!
Moi! Tässä pari vinkkiä kananmunan korvaamiseen suolaisten piirakoiden täytteissä:
1. 1dl maitoa + 0,5dl maitojauhetta + 1prk (150g) ranskankermaa (+pari desiä juustoraastetta ja mausteita, suolaa, valkopippuria, yrttejä)
2. Tuorejuustoa n.200g + loraus maitoa (+juustoraastetta ja mausteita)
Lisäksi olen lukenut, että Valion uudet maustetut rahkat eivät kaipaa munaa hyytyäkseen piirakan päällä. En ole itse vielä kokeillut, mutta yllämainitut konstit ovat ahkerassa käytössä.
SINUSKI:
Kananmunan korvaaminen on aina pieni/iso ongelma. Tuo antamasi linkki on hyvä olla takataskussa tallella, kun munattomia kysymyksiä sivustolla pähkäillään.
KIITOS sinulle linkistä. 🙂
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
nizbaliini: Yleensä ohjeiden paistoajat ovat viitteellisiä, koska uunien paistotehoissa on eroa. Jos tuntuu, että uuni ei paista pohjaa ohjeen ajassa kypsemmäksi, kannattaa paistoaikaa pidentää ja suojata pinta alumiinifoliolla, jos se alkaa ruskistua liikaa. Yksi keino pohjaa ajatellen olisi myös pistellä pohja ja esipaistaa sitä 5-10 minuuttia.