Glögin tai punaviinin kanssa maistuu erinomaisesti juustoinen piirakka, jonka joukkoon voi halutessaan lisätä myös viipaloitua kylmäsavulohta, kinkkua tai paistettua pekonia.
17.12.2013
POHJA. Yhdistä vehnäjauhot ja juustoraaste kulhossa. Nypi sekaisin voin kanssa. Lisää lopuksi vesi.
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
TÄYTE. Hienonna sipuli ja kuullota sitä nopeasti pannulla.
Sekoita kaikki täyteainekset kulhossa pähkinöitä lukuun ottamatta.
Kaada täyte vuokaan. Asettele pinnalle pähkinät.
Paista 200 asteessa 35 minuuttia.
Tein tätä hiljattain synttäripöytään täytekakun kaveriksi. Lopputulos oli kuitenkin vähän pliisu odotuksiin nähden. Missähän oli vika?
Susi: minusta tämä käy sekä kylmänä että lämpimänä. Jos on mahdollista tarjota tuoreeltaan, niin aina parempi.
Kuuluuko tämä tarjoilla kylmänä vai lämpimänä? Näyttää ja kuulostaa todella ihanalta, haluaisin tehdä yllätyksesi miesystävälleni kun palaa reissusta kotiin.
Tein tätä piirakkaa parmesaanijuustolla. Tuli tosi hyvää, nam! 🙂
Itse tein tästä pekoni version ja oli todella hyvää! Oli myös helppo tehdä.
HeliAnneHelena: kiva kuulla, että olet jo ehtinyt testailemaan. 🙂 Ohjehan on tosiaan ilmestynyt Kinuskikissan joulu -liitteessä Unelmien Talo&Koti -lehden mukana.
Itselläni on itse asiassa juuri täyte tekeillä tähän piirakkaan, joten samoja juttuja leivon mitä täällä julkaisen. 🙂 Teen piiraan tällä kertaa ilman pähkinöitä ja tuon kolmannen vinkin mukaisena versiona.
Tämä on tosi herkkua, suosittelen! Olen tehnyt jo muutamaan kertaan, laitoin lisäksi kinkkua -NAM 🙂
Kyllä, kuulostaa suorastaan herkulliselta! Sama tuli jo monenkin suusta, mutta tämä herkku meille pöytään uutena vuotena ja ehdottomasti pekoniversiona!
Veitte jalat suustani; uudenvuoden juhlapöytään tätä illalla! Ehdottomasti.
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Eeva: ehkä makumieltymyksissä? 🙂