Tässä juttusarjassa (jota julkaistaan myös Unelmien Talo&Koti -lehdessä) teen maailmanympärysmatkaa leivonnaisten kautta. Juustopallot (Pão de Queijo) ovat Brasiliassa erittäin suosittuja ja niitä syödään niin aamiaiseksi, välipalaksi kuin iltapalaksikin. Ne sopivat hyvin myös suolaiseksi naposteltavaksi kahvipöytään. Juustopalloissa on hurmaava koostumus: pinta on rapea, mutta pehmeä sisus venyy kuin juusto. Nämä herkkupalat kannattaa nauttia vastaleivottuina!
Leivonnaisen esikuva on ranskalaiset vehnäjauhoista valmistetut sämpylätyyppiset juustopallot. Brasiliassa perinteikkäämmät tapiokajauhot tekevät näistä herkuista luontaisesti gluteenittomia. Tapiokajauhoja saa useista hyvin varustetuista ruokakaupoista ja ekokaupoista.
Erilaisia versioita saat juustolaatua vaihtamalla. Kokeile esimerkiksi cheddaria, fetaa tai sinihomejuustoa. Ylijääneitä juustopalloja voi säilyttää muutaman päivän ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa ja lämmittää uudelleen uunissa.
Minna: mielenkiintoiselta kuulostaa! Missähän noita pääsisi maistelemaan, niin reseptiä olisi sen pohjalta helpompi miettiä?