Korvapuustin muuntautuminen kakuksi tarkoittaa tietenkin klassista Bostonkakkua. Kansallisen pullapäivän (4.10.) kunniaksi on hyvä hetki julkaista tämä resepti blogissa, vaikka ei pullan leipominen tietenkään päivää kysy. 🙂 Kinuskikissan ”pullaopin” mukaan täyte on reilun kanelinen, eikä taikinassa ole pihtailtu kardemumman kanssa.
Mitä Bostonkakun nimeen tulee, siinä onkin mielenkiintoinen mysteeri. Tiettävästi tällä reseptillä ei ole mitään tekemistä Amerikassa sijaitsevan Bostonin kanssa, eikä kakkua tunneta tällä nimellä muuallakaan maailmassa. Kyseessä on siis mitä ilmeisimmin täysin suomalainen keksintö.
Emilia: epäilen, että keskellä olevat pullat eivät ole kunnolla kypsyneet. Ehdotan, että kokeilet paistoajan pidentämistä. Suojaa pinta foliolla, jos se meinaa tummua liikaa.