Lemon curd on perinteinen englantilainen herkku, jota tarjoillaan vaalean paahtoleivän tai skonssien päällä iltapäiväteen kera. Ihana makean hapan tahna on saavuttanut suuren suosion leivontablogeissa ja sitä voi tehdä itsekin, lukaisepa Kinuskikissan sitruunatahnaresepti. Tahnaa voi valmistaa muistakin hedelmistä, mutta itse päätin nyt liputtaa kotimaisen supermarjamme – mustikan – puolesta. Pehmeän täyteläistä mustikkatahnaa voi käyttää esikuvansa tapaan; pikkuleipien täytteenä, kakun välissä, leivän päällä.
Mirja: voi on helpompi vatkata, jos se on huoneenlämpöistä, mutta kyllä kylmästäkin onnistuu. Mustikkaseos on hyvä jäähdyttää huoneenlämpöiseksi. Olennaista on, että se ei ole enää lämmintä, mikä haittaisi vaahdotusta.