belle_kakku-1
belle_kakku-2

Tämän kakun tein tyttäreni nimipäiväjuhliin pari vuotta sitten, kun Belle oli tytön prinsessasuosikki. Kakku on tehty kahdesta tummasta kaakaolevykakkupohjasta. Välissä on appelsiinikrokanttisuklaasta tehty suklaatäyte. Reunoille pursotin hempeän vaaleanpunaiseksi sävyttämääni kermaa (kts. pursotusmallistosta kohta ”röyhelöpursotus lehtityllalla”).

belle_kakku-vaihe3 belle_kakku-vaihe4

Koristeeksi tein maalauksen marsipaanille. Maalaustekniikasta löydät oman ohjeen, mutta tässä muutama vaihekuva työn edistymisestä:

belle_kakku-vaihe1 belle_kakku-vaihe2
belle_kakku-vaihe6 belle_kakku-vaihe7

Maalauksen päälle tein irrallisia koristeita. Valkoiset Candy melts -napit on sulatettu mikrossa ja pursotettu kuvioiksi leivinpaperin päälle (tyllan koko 1 mm). Toiset kukkakoristeet on tehty silikonimuotilla marsipaanista. Koristeiden pintaan on suihkutettu vaaleanpunaista ja vaaleansinistä suihkeväriä.

belle_kakku-vaihe8 belle_kakku-vaihe9
belle_kakku-vaihe10 belle_kakku-vaihe11