Näin hemmotellaan lakritsinystäviä! Lakritsin vastapainoksi ymppäsin kakkuun raikasta sitruunaa useammassa muodossa. Täytekerrosten alle on levitetty Lemon curd -sitruunatahnaa. Sokerimassan ja kermavaahdon olen niin ikään maustanut sitruuna-aromilla. Kakun pinnan voi sivellä sitruunatuorejuustolla ennen kuorruttamista.
Olin mielissäni, että sokerimassan maustaminen onnistui myös tässä mittakaavassa – pienempiä koristeita vartenhan olen sokerimassaa maustanut aiemminkin. Sitruuna-aromi peitti sokerimassan aavistuksen teollisen maun ja tasapainotti sen makeutta. Näin voi helposti varioida kuorrutuksen makua täytteisiin sopivaksi. Massan koostumus muuttui jonkin verran ja siitä tuli nestemäisen aromin vuoksi löysempää. Kannattaakin kaulia levy hieman tavallista paksummaksi.
Jos haluat oikaista kakun koristelussa, tulee näyttävä lopputulos ihan vain pursottelemalla pinnalle kermavaahtoa ja ripottelemalla päälle lakritsin tai salmiakin makuista strösseliä. Suklaapajunkissojen tekeminen ei ole vaikeaa eikä kovin aikaavievääkään – kannattaa kokeilla!
Kiva kuulla Eeva! 🙂