Kasper halusi synttärikakukseen vihaisen mustan linnun ja Kinuskikissa teki työtä käskettyä. Tässä vaihe vaiheelta -ohje Angry Birds -kakun valmistamiseen. Onnittelut vielä kerran 7-vuotiaalle! 🙂
14.4.2013
Valmista sokerikakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.
Muotoile kakkupohja veitsellä leikaten pyöreämmäksi. Leikkaa kolmeksi levyksi.
Soseuta mansikat. Vaahdota vispikerma. Sekoita vaahtoon mansikkasose ja sokeri. Lisää joukkoon vaniljakreemijauhetta, kunnes täyte on jämäkkää.
Nosta ensimmäinen pohjalevy kakkulautaselle. Kostuta sitruunajuomalla. Levitä päälle sitruunatahnaa ja mansikkatäytettä. Laita päälle seuraava pohja, kostuta ja täytä samaan tapaan. Laita kanneksi viimeinen pohja ja kostuta.
Levitä loput täytteestä kakun päälle muotoillen se samalla pyöreäksi. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään.
Kauli musta vaniljamassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Nosta levy kakun päälle ja muotoile tiiviisti kakun pintaa vasten. Leikkaa ylimääräinen massa alareunasta pois. Sekoita jäljelle jääneestä mustasta massasta valkoisen kanssa harmaa massa. Kauli se ohueksi levyksi ja leikkaa toinen reuna pyöreäksi. Muotoile siitä linnulle vatsa.
Kauli harmaata ja valkoista massaa ohueksi levyksi. Ota niistä muotilla ympyröitä ja asettele päällekkäin silmiksi. Laita pienet mustat pallot silmien keskelle. Leikkaa kulmakarvat punaisesta sokerimassalevystä.
Värjää keltainen massa oranssiksi pastavärillä. Muotoile siitä linnulle nokka. Tee linnun pään päälle tuleva ”töyhtö” mustasta ja oranssista massasta.
Voit muotoilla synttärisankarin iän jäljelle jääneistä paloista. Liimaa kaikki palat kakkuun sokerikuorrutteella.
Miten sait marsipaanin noin siististi laitettua? Ite kun oon laittanu, niin se jää silleen ”ryppymäisesti”.
ja miten voimakkaasti lemon curd maistuu välissä?
jääkö marsipaania ja sokerimassaa tähteelle koristelusta? 🙂
koponen88: eipä oikeastaan, hyvin marsipaanin kaltaista on käsitellä. Sokerimassa säilyy jopa paremmin kakun päällä ilman kreemiä, ei kostu yhtä helposti.
Jos käytän mustaa sokerimassaa niin onko jotain mitä täyty ottaa huomioon? Itse pidän enemmän sokerimassan mausta.
Lore: jos täytettä jää yli, sillä kannattaa tasoitella kakun pinta. Näin kreemiä (joka on melko tuhtia tavaraa) ei kulu niin paljon tasoitteluun.
Hei! Ajattelin uskaltautua ensi kertaa kokeilemaan kuorrutetun täytekakun tekoa tällä ohjeella poikani 2 v. synttäreille, ja nyt heräsi heti kysymys. Eli haluaisin tehdä kakun edeltävänä päivänä valmiiksi, joten ilmeisesti olisi suositeltavaa laittaa marsipaanikuorrutteen alle kreemiä. Mietin, että laitetaanko kreemi siis suoraan täytetyn kakun päälle, vai laitetaanko pintaan kuitenkin täytettä kreemin alle? Kiitos jo etukäteen! 🙂
kakkupentu: kakku kannattaa kuorruttaa kreemillä, jos marsipaanin laittaa edellisenä päivänä. Tai sitten laittaa jotain muuta massaa, joka ei kostu niin helposti. Sokerimassa on aika marsipaanin kaltaista muovailtaessa. Sokerimassakoristeet kuivuvat nopeasti, mutta jos laitat ne suoraan kakkuun, tätä ongelmaa ei ole. Ihan hyvin onnistuu kakun leikkaus. Tarvittaessa terävämpää välinettä kehiin. 🙂
Heippa! noita alempia kommentteja lukeneena haluaisin tehdä tälläisen tarkentavan kysymyksen vielä 🙂
kuinka kovaksi massa jähmettyy ja onko ylin kerros vain täytettä+ (kuva 4ja5) ja eikö se painu kasaan marsipaania laittaessa? itselläni olisi tarkoitus tehdä lauantaiksi 14.6 nelivuotiaalle serkkupojalle punainen lintu kakuksi. Jos en laita kreemiä väliin voiko kakun päälystää jo perjantaina? ilman että se lähtee kostumaan? ja sitten vielä yksi kysymys. ostin sokerimassaa tehdäkseni linnulle vatsan ja nokan. nokan ajattelin värjätä keltaisella väriaineella. miten sokerimassa käyttäytyy muotoiltaessa? ja kuinka kovaksi se kovettuu? Anteeksi monta kysymystä mutta kiitos jo etukäteen ! 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2546 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Bakedwithloove: ”kaulittavalla massalla kuorruttaminen” -ohjeessa olen yrittänyt sanallisesti selittää asiaa, mutta on suunnitelmissa tehdä tästä myös video.
Kahvihiiri: se maistuu sellaisena kivana raikastavana vivahteena. Kakun kuorruttamisesta jää aina kuorrutetta yli. Nuo määrät olen pyrkinyt antamaan niin, ettei ainakaan massa lopu kesken.