Laskiainen ja ystävänpäivä nivoutuvat tänäkin vuonna lähelle toisiaan, muutaman päivän sisään. Tämä tarjoaa herkullisen tilaisuuden tehdä teemat yhdistävä tarjoiluehdotus. 🙂 Lähdin ideoimaan hieman erilaista täytettyä pullaa, joka on leivottu kranssiksi ja täytetty mansikkaisella vaahdolla. Näyttävä kranssi käy kakusta, josta saa leikattua siistejä paloja terävän veitsen avulla. On olennaista jättää kansiosa melko ohueksi, jotta se ei leikkausvaiheessa paina täytettä ulos.
Sain muuten tässä laskiaisen alla ahaa-elämyksen hyvin yksinkertaisessa toiminnossa: tähtityllalla pursottelussa. Aiemmin olen turhankin vauhdikkaasti liikuttanut tyllaa pursotettaessa eteenpäin. Pursotusjäljestä tulee tällöin suora, kuten näissä Runeberg-leivoksissa. Kun malttaa edetä hitaammin ja pitää tyllaa lähes pystysuorassa, ”putoilee” kermavaahto huomattavasti kiehkuraisempana. Suosittelen testaamaan! 🙂
Kinuskikissa on leiponut vuosien saatossa laskiaispullaa monissa mauissa ja muodoissa. Perinteisen laskiaispullan ja nämä erilaiset muunnelmat löydät artikkelista laskiaispulla ja muut laskiaisen herkut. Myös ystävänpäivän ympärille on kertynyt runsaasti reseptejä kakuista pienempiin naposteltaviin ja syötäviin lahjoihin. Löydät parhaat poiminnat ystävänpäiväaiheiselta teemasivulta. ❤️
maris: juu, kannattaa kokeilla – aina voi oppia uutta! 🙂 Varmasti kermaa kuluu vähän enemmän noihin kiehkuroihin, hyvä pointti!