Tätä kakkua voisin tituleerata rehvakkaasti Kinuskikissan bravuuriksi, sen verran resepti on niittänyt kiitosta ja lukeutuu kyllä omiinkin suosikkeihini. Olen tehnyt vastaavaa kakkua myös omenoista – onnistuu siis vaikkapa syyskakkuna näinkin – kunnes siskoni keksi vaihtaa tilalle raparperin. Parhaimmillaan kakkunautinto on, kun raparperit saavat säilyttää aavistuksen kirpakkuudestaan. Yhdistettynä pehmeän täyteläiseen vaniljaan -> täydellisyyttä! 😊
Reseptissä on monta työvaihetta, mutta haasteellisempi on ainoastaan voi-sokeriseoksen karamellisoiminen. Onnistuessaan karamellisointi tarkoittaa sitä, että seos rapsahtelee valmiin kakun välissä. Liian pitkä keittoaika voi kuitenkin johtaa ei-toivottuun kiteytymisreaktioon, jolloin seoksesta tulee ihan kovaa. Keitä siis mieluummiin liian vähän aikaa.
Vaniljajauheen sijaan voi käyttää oikeasta vaniljatangosta kaivettuja siemeniä ja vaniljasokeria. Vaniljajauheesta löydät lisätietoa Kuukauden vinkki -osiosta.
Valkosuklaakiharoilla kruunattiin tämä mielenkiintoinen kakku, johon voi-sokeri-karamellisointi toi kiinnostavan lisänsä. Jäisiä mansikoita tälläsin täytteeseen myös. Pikkuisen tihkui jääkaapissa raparperi-osuudesta makeaa nestettä kakkulautaselle, muttei haitallista määrää.
Valkuaisvaahtoa en laittanut enkä korvannut millään, ja sen huomasi; sen puuttuminen vei osan täytteen ilmavuudesta. Hyvää silti oli kakku.