Samettisen pehmeä lakritsimousse on hieman erilainen vaihtoehto täytekakkuun. Lakritsin ystävät rakastuvat tähän. 🙂

Kick-karkeista ja kermasta tehdyn lakritsikastikkeen on syytä olla täysin kylmää ennen vaahdottamista. Muuten kastike ei vaahtoudu kunnolla tai saattaa muuttua vaahdotusvaiheessa rakeiseksi. Vältät tämän, jos teet kastikkeen valmiiksi jo edellispäivänä.

Kickien tilalla voi käyttää myös Hopeatoffeeta tai muita lakritsitoffeen kaltaisia makeisia.

Vinkki: sivele pohjan päälle ensin kerros Lemon curd -sitruunatahnaa. Näin saat lakritsin oheen ihanan raikasta sitruunan makua.

Tämä täyte on mitoitettu täytekakun yhteen väliin.

190 g Kick-karkkeja tai -patukoita
2 ¼ dl kuohukermaa
2 ¼ dl vispikermaa
(2 rkl vaniljakreemijauhetta)


Pilko Kick-karkit pieniksi paloiksi ja laita ne kuohukerman kanssa teflonpintaiseen kattilaan. Keitä, kunnes karkit ovat sulaneet kermaan. Kaada vaahdotusta varten valmiiksi kulhoon. Anna olla jääkaapissa, kunnes kastike on täysin kylmää. Muutama tunti ei riitä, tee kastike mielellään jo edellispäivänä.

lakritsitayte1 lakritsitayte2

Vaahdota vispikerma ja vatkaa sen jälkeen kylmä lakritsikastike vaahdoksi (vatkaimia ei tarvitse pestä välillä). Yhdistä vaahdot keskenään. Vaahdon joukkoon voi tarvittaessa lisätä vaniljakreemijauhetta, joka jämäköittää rakennetta. Levitä täyte kakkupohjan päälle.

lakritsitayte_3 lakritsitayte_5