12.4.2008
TAIKINA. Mittaa voi kattilaan ja keitä 5-8 minuuttia, kunnes väri on vaaleanruskea ja vaahto laskeutuu.
Ota kattila liedeltä, lisää sokeri ja anna jäähtyä sekoittelematta huoneenlämpöiseksi. Sekoita jäähtyneenä.
Kaada voi-sokeriseos kulhoon. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja sekoita ne vatkaimella voi-sokeriseokseen.
Nosta taikina jääkaappiin, kunnes se on viileää, mutta ei kivikovaa. Näin taikina irtoaa helpommin lusikasta.
Painele taikinaa lusikkapesään ja vedä pikkuleipä sormilla irti. Laita leivinpaperille tasainen puoli peltiä vasten.
Paista 175 asteessa 10-12 minuuttia. Lusikkaleipien ohut ulkoreuna on herkkä palamaan, joten vahdi paistumista tarkasti. Anna jäähtyä.
TÄYTE. Levitä pikkuleivän sileälle pinnalle pähkinäsuklaalevitettä ja paina toinen puolisko päälle.
PINNALLE. Siivilöi jäähtyneelle pinnalle tomusokeria.
Säilytä pikkuleivät jääkaapissa.
Osaatko sanoa minkä verran suunnilleen menee Nutellaa 25 lusikkaleivän ohjeeseen? Kaapista löytyisi tuo noin 200g purkki, niin pohdin minkä verran on riittävästi ja kuinka monta uskaltaa tehdä, jotta täyte riittää 😁
PiiP: pari ruokalusikallista jauhoista voisi korvata tummalla kaakaojauheella. Näin arvioisin. 🙂
Hei! Mahtaisiko onnistua suklaaversio taikinasta vähentämällä jauhojen määrää, jos lisää kaakaojauhetta vai pitäisikö kokeilla sulatetulla suklaalla?
FAMU:
Omat pikku niksit onkin otettava rohkeasti käyttöön, jos jokin kohta ei mene ihan oman mielen mukaan. Hyvä, että noilla konsteilla tuli onnistuneita. 🙂
Kiitos lusikkaleipäohjeesta.Hiukan lisäsin jauhoja ja pari -kolme teelusikallista vatkattua munaa.Hyviä tuli.Ilman noita pieniä muutoksia pinta jäi jauhomaiseksi .Olikohan syynä siihen voi-sokeriseoksen hiukan liiallinen ruskistuminen?
VANI:
Opettavainen tarina! 🙂 Lue siis resepti työohjeineen viimeiselle riville asti! Lintsaus voi kostautua lusikkapulana ja pahimmassa tapauksessa uusien lusikoiden ostoreissuna! 🙁
Yhdelle kaverille kävi näin. Hän asui opiskeluaikaan kerrostalossa. Naapuri tuli pyytämään pikkulusikoita lainaan, kun kaikki omat olivat jo uunissa, hän kun teki lusikkaleipiä…
Hei suosittelen todella lämpimästi kokeilemaan seuraavanlaista täytettä näiden väliin:
50 g voita
2 dl tomusokeria
1 kananmuna
½ dl vettä + ½ pussia nest cafen suklaakahvi pussista (sellainen pieni annospussi)
Pehmitä voi huoneen lämpöiseksi. Liota kahvi kuumaan veteen. Siivilöi tomusokeri voin joukkoon ja sekoita lisää muna ja sekoita hyvin sekä viimeiseksi kahvi ja sekoita :)) toimii
Tää sun blogis on niin mahtava, taas kerran sain monta hyvää ideaa poikani synttäreille 🙂
Ja näitä esimerkiksi teen kyllä, on niin hyvän näkösiä. Ja maistuu varmasti lapsille ja aikuisille.
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2546 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Illauraa: Jotenkin nyt ajattelisin, että 200 g riittäisi tähän määrään, eihän niiden kahden pikkuleivän väliin nyt kuitenkaan järjettömästi sitä nutellaa mene.
Ellet sitten tee kauhan kokoisia pikkuleipiä…. 🙂
No, vitsit vitsinä, mutta mutu – tuntumalla sanoisin että 200 g pääsee pitkälle.
Varmaa kokemus pohjaa ei asiasta kyllä nyt ole!
Ihanaa juhannusta sinulle! 🙂