2.8.2010
POHJA. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna.
Yhdistä kuivat aineet ja sekoita muutamassa erässä taikinaan.
Levitä voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm tai 20 x 27 cm) pohjalle ja reunoille.
TÄYTE. Sekoita sitruunarahka, munat ja sokeri keskenään. Kaada vuokaan.
Painele päälle vadelmia.
Paista 200 asteessa n. 60 minuuttia. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla.
DANIELLA:
Kommenttien perusteella myös pakastevadelmia on käytetty, eikä kukaan ole maininnut vadelmien sulattamista eikä valuttamista.
Itse painelisin pakastevadelmat täytteeseen ja ei kun uuniin! 🙂
(Kommenteissa on kokemuksia paistoajasta ja -lämpötilasta.)
Moni tuntuu käyttäneen pakastevadelmia, mutta se jäi epäselväksi, että hyytyykö täyte hyvin niilläkin vai pitäisikö tehdä jotain erikoisratkaisuja pakastemarjoja käyttäessä? Sulattaa kunnolla ja valuttaa vai voiko ihan jäisinä laittaa ja toivoa parasta? 😀
Oli oikein namnam, kun sitä aamulla tein ja hyvin hyytyi. Täytteeseen laitoin kanssa vaan sen 1dl sokeria ja makeus riitti hyvin 🙂
Normal
0
21
false
false
false
FI
X-NONE
X-NONE
MicrosoftInternetExplorer4
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}
Ostin vahingossa vain yhden purkin sitruunarahkaa, joten sekoitin lisäksi purkin kermaviiliä.Sokeria laitoin vain 0,5dl, kuten perinteiseen mamman marjapiirakkaan, ettei tule niin makeaa. Mielestäni sitruunarahka ei maun puolesta kaivannut lisää sokeria ja ehkä ensi kerralla vähennä sokerin määrää lisää. Marjoina käytin mustikoita. Nyt maistamaan!
Oikein hyvää oli, mutta itse laitan seuraavaksi vadelmiin sokeria, pikkusen liian happamia oli vatut.. Kannattaa kokeilla.. Lisäksi tein niin että lisäsin tavalliseen maitorahkaan sitruunan mehua kun ei ollut sitruunarahkaa =)
KINUSKIKARPALO:
Munattomaan versioon on täällä valitettavasti neuvot vähissä. 🙁 Foorumin Pulmapalstalla on Kinuskien laaja tietotoimisto. Sieltä saatat nopeastikin löytää apua. Mikäli kaikki Kinuskit eivät lepäile tällä helteellä rannalla auringossa.
Kipaisepa viemään kysymyksesi sinne. Onnea matkaan! 🙂
voiko tämän tehdä myös munattomana?
Myös tätä ohjetta on pakko päästä kehumaan. Maku on todella hyvä vaikka uunista pois ottaessa epäilin, että onko se hyytynyt sittenkään. 😀
Ennen joulua joissain kommenteissa peräänkuulutettiin leivontaan niukkuusbudjettia ja tarveaineiden karsimista. Tällä leivonnaisella saattaa olla hyvät mahdollisuudet päästä toivelistalle, mikäli
LILLALUPPAA
on uskominen. Nopea valmistaa, tarveaineita ei tarvita ylen määrin, on kustannuksiltaan suhteellisen halpa ja kaiken kukkuraksi maistuu huippu hyvältä. Voiko herkulta enempää toivoa? Tällä piirakalla vuosi saa lentävän lähdön! 🙂
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2546 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Heippa täältä kahvipöydän äärestä! Täällä maistellaan juuri piirakkaa, tein oman muunnelman kun kaupan rahkahyllyllä kausimaku mango hyppäsi silmille ja päätin kokeilla sitä sitruunan sijaan. TAIVAALLISTA. Mango ja vadelmat sopii tosi hyvin yhteen, kardemumma tuo kivan vivahteen myös:)! Kokeilen seuraavaksi samaa ihan voitaikina pohjaan..onkohan yhtä hyvää:))