Lukija kysyi jonkin aikaa sitten, voisiko kondensoidusta maidosta keitetystä toffeesta/kinuskista tehdä täytekonvehteja. Ajatus kuulosti niin houkuttelevalta, että sitähän piti testata. Aivan ihanasti se onnistui. Kiitos siis Sannalle ideasta!
Nämä konvehdit eivät todennäköisesti säily tavallisten suklaakonvehtien tapaan sisältämänsä täytteen vuoksi. Päättelen tämän siitä, että konvehdin pinta muuttui hieman kostean oloiseksi muutaman päivän sisällä. Säilytin konvehteja toffeen takia jääkaapissa, vaikka se ei olekaan suklaalle oikea säilytyspaikka. Suosittelisin näitä siis ennen kaikkea omaan käyttöön, muutaman päivän sisällä nautittaviksi herkkupaloiksi.
Itse käytin näihin valmiiksi toffeeksi keitettyä kondensoitua maitoa, jota löysin venäläisestä ruokakaupasta. Tämä nopeutti konvehtien valmistusta huomattavasti. (Lisäys 16.7.15: Nykyään valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa myydään suurimmassa osassa tavallisia ruokakauppoja.)
Täytekonvehtien valmistusta on selostettu seikkaperäisemmin pähkinätäytekonvehtien kohdalla. Lisäohjeita, kuvitusta ja tietoa kondensoidusta maidosta puolestaan löydät karpalo-toffeekakun yhteydestä.
Jääkaapissa säilyy varmasti oikein hyvin. Huoneenlämmössä säilymisen kestosta en valitettavasti voi luvata mitään, jos tarkoitus on jättää huoneenlämpöön. Mutta kuljetus, tarjoilu ja muu ”normaali” ei aiheuta ongelmaa.