11.1.2010
Näillä mittasuhteilla syntyy täytteet 24 – 26 cm vuokaan tehtyyn 4 – 6 munan kakkuun, kahteen väliin.
Vaahdota vispikerma.
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi.
Yhdistä vaahdot.
Sekoita joukkoon hasselpähkinäjauhe ja vaniljakreemijauhetta sen verran, että täytteestä tulee sopivan paksua.
Sivele kostutetun pohjan päälle pähkinäsuklaalevitettä.
Levitä päälle pähkinävaahtoa.
Mitähän keksisin ratkaisuksi: teen tällä täytteellä, täytän edellisenä päivänä vuokaan, seuraavana päivänä kaadan pohjan vuokasta kakkualustalle ja alan kuorruttaan kakkua. käykin niin että kerrokset alkavat liikkua eikä kakku pysy enää ollenkaan kasassa. Kerran kakku oli seilannut pitkin kuvun reunoja, oli ”kiva” yllätys synttäreillä. Pohjakerroksen päälle Kovettunut suklaalevite ja kerma siis luistavat yhdessä. Mitenhän saisin ratkaistua tämän kerrosten liikkumisen?
MARSKI:
Koska noissa nyt suuren suurta eroa ei ole, niin ei kannata ”tyytyä” sokerikakkupohjaan. Mehevä suklaakakkupohja on herkullinen valinta valmistujaisiin. Onnea sinulle! 🙂
Moi! Ihanan oloinen ohje, tämän teen valmistujaisiini 🙂
Mietin tässä, että tuleekohan kakusta liian makea jos tekee tuon mehevän suklaakakkupohjan vai pitäisikö tyytyä tummaan sokerikakkupohjaan ?
Tää oli tosi hyvää käärmekakun välissä (:
Oli todella vaikea levittää kakun päälle kostutuksen jälkeen. 🙁
Laura: jotkut lukijat ovat kertoneet, että nestemäisellä värillä värjätystä vaahdosta väri oli alkanut kakun päällä ”valua” pois. Tämä siis varoitukseksi, jos et ole ennen värjännyt kermavaahtoa nestemäisellä värillä (itsekään en ole näitä kokeillut vaan käyttänyt pastavärejä, suosittelen niitä). Minä laittaisin nestemäisen värin vasta vaahdotuksen loppuvaiheessa siltä varalta, että neste tuhoaa kerman vaahtoutumisominaisuuden.
Laura N.: kiitos sinulle! Ja kauniita talvi-ilmoja sinne Turun suunnalle!
Anne: tarkoitus oli, että Blå band -vaniljakastikejauhetta käytetään sellaisenaan täytteen paksuntamiseen. Vaahtoutuvalla vaniljakastikkeella täytteestä tulee löysempi, kuohukerman kanssa ei jauhetta tarvita todennäköisesti lainkaan. Vaahtoutuvan vaniljakastikkeen jäädessä pois kannattaa muuten myös huomioida, että sokeria tarvitsee todennäköisesti lisätä, onhan vaniljakastikkeessa makeutta mukana aika lailla. Yleisenä vinkkinä, että vaniljakastike- tai vaniljakreemijauhetta voi lisätä täytteisiin oman tuntuman mukaan missä tahansa täytteissä sen verran, että täyte pysyy pohjan päällä eikä valu pois. Ideana on, että tällöin ei tarvitse käyttää liivatetta – jauheen käyttö on nopeampaa ja helpompaa. Liivatetta kannattaa laittaa sellaisiin täytteisiin, jotka ovat hyvin löysiä (jauhetta pitäisi lisätä hyvin paljon, että sama hyytymisvaikutus saataisiin aikaan).
Hei!
taas kerran leivon ohjeittesi mukaan 🙂
Nyt teen tyttäreni synttäreiden kunniaksi pähkinäsuklaakakkua, ja sitä täytettä koskeen kysymykseni – minä käytin täytteeseen vain kuohukermaa 3dl (en tajunnut ostaa vaahtoutuvaa vaniljakastiketta), hasselpähkinäjauhetta ja tuota blå bandin vaniljakastikejauhetta ja tietenkin tuota pähkinäsuklaalevitettä. Oliko tarkoitus että teen sen blå bandin vaniljakastikkeen valmiiksi ja sekoitan sen kerman joukkoon, vai että laitan pelkkää jauhetta ? Mietin vain että jos minulla olisi ollut sitä vaahtoutuvaa vaniljakastiketta kerman kera, olisiko vaahtoseos ollut sen verran löysempää että pelkkä jauhe olisi ollut ok. Nyt eka kerrokseen laitoin pelkkää jauhetta ja se oli kyllä vähän tiukkaa, toiseen väliin teinkin sen vaniljakastikkeen jonka sekoitin kerman joukkoon…
Kokemusta ei ole vielä kovin paljon – mutta koko ajan tulee lisää:)
Kiitos ihanista sivuistasi, ja
ONNEA VUODEN RUOKABLOGI – tittelistä!! Olet ansainnut sen!
Kummasti tuo suu oikein kostui kun tätä ohjetta silmäilin. Tai oikeastaan siihen riitti jo otsikko. Aivan uskomattoman hyvän kuuloinen täyte taas sinulta. Kiitos sen jakamisesta! Tämä menee ehdottomasti testattavaksi!!
Toivottavasti tosiaan saataisiin täällä etelässä (itse olen Turusta päin) nauttia tästä kauniista, lumisesta talvesta kevääseen asti!! 🙂 Taianomaista talven jatkoa! 😉
Hei!
Aivan ihania leipomuksia olet taikonut!
Itse ajattelin kokeilla tehdä pojalleni 1-vuotis synttärikakun ja käyttää siihen päälliseksi floravispiä, vanilja-kreemijauhetta ja värjätä sen sinisellä nestemäisellä elintarvikevärillä. Ongelma on ainoastaan siinä, etten tiedä laitetaanko väri vispiin ennen vai jälkeen vispauksen? Osaatko neuvoa, kiitos jo etukäteen! =)
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Eveliina: ehkä kuljetus oli tässä tapauksessa ”liikaa”? Voithan toki sulattaa suklaalevitteen ja sekoitella sitä hieman täytteen joukkoon. Niin, että jää kuitenkin tunnistettavia raitoja.