Marmoroinnin voi tehdä kaulittavista kuorrutemassoista, kuten marsipaanista, suklaakuorrutteesta tai sokerimassasta. Yksinkertaisimmillaan marmorointi tarkoittaa sitä, että kahta eri väriä sekoitetaan hieman huolimattomasti toisiinsa ja kaulitaan sitten yhdessä levyksi. Itse teen marmoroinnin tällä tietyllä kaavamaisella tavalla, jotta kuvio on kuitenkin jossain määrin tasainen ja kauniisti sekoittunut. Vaiheet etenevät seuraavasti:
Ota kahta eri väristä marsipaania. Marsipaania saa valmiiksi useissa sävyissä, mutta voit värjätä sitä myös itse. Valitse sävyjen väriero toivomasi efektin mukaan. Lähellä toisiaan olevat värit antavat rauhallisemman pinnan ja ovat hyvä valinta silloin, kun kakkuun tulee värikkäitä koristeita. Voimakkaampi kuvio syntyy isosta värierosta ja on näyttävä ilman koristeitakin. Jälkimmäisestä esimerkki tässä ohjeessa, ensin mainittua on käytetty mm. hempeässä liljakakussa. Voit varioida marmorointia myös värien suhteella: toista voi olla enemmän, jolloin se on lopputuloksessa hallitsevampi.
Pyöritä marsipaaneista kaksi pitkää pötköä.
Kiedo pötköt toistensa ympärille. Kiertäminen on tärkeää kuvion muodostumisen kannalta. Kierrä syntyvää kaksiväristä pötköä jokaisesta kohdasta useita kertoja akselinsa ympäri.
Taita pötkö kahtia.
Litistä tämä yhdeksi pötköksi ja suorita jälkeen voimakasta kiertämisliikettä.
Litistä ja tasoita pinta kaulintaa varten.
Kauli marsipaania kumpaankin suuntaan halutun kokoiseksi levyksi.
mietin et onnistuiskohan kääretortun kuorruttaa tällä tavalla 🙂