Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Lumiprinsessan kakku

25.10.2007

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2007/10/lumiprinsessa1.JPG
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2007/10/lumiprinsessa1-300x253.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2007/10/lumiprinsessa2-296x300.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2007/10/lumiprinsessa3-300x256.jpg

Tähän kaakkuun piti ympätä monenmoista uuden kokeilua: vaahtokarkkitaikinaa, uusia pursotuksia ja kuviointia vaaleanpunaiseksi värjätyllä valkosuklaakuorrutteella (noudatin ohjesivuni reseptiä, mutta kermaa laitoin vain 1 dl). Koristelussa otin mallia Kuun Karkelot -blogista, mutta lopputulos jäi toki kauas esimerkistäni. Oli tosi hankalaa saada kaunista ja tasaista kuviota aikaiseksi! Kuorrutteen valmistuksessakin oli kyllä ongelmia. Ensin jäähdytin sen jääkaapissa, mutta viileänä siitä tuli liian paksua ja hitaasti valuvaa (olisi sittenkin pitänyt käyttää lämpimänä). Sitten lämmitin uudelleen, mutta tässä vaiheessa seos kiehahti liikaa ja siitä tuli hieman paakkuista. Sen jälkeen 1 mm tylla menikin koko ajan tukkoon, joten aikamoiseksi takkuamiseksi meni.

Sokerikakkupohjan kanssakin tuli mokailtua. Lastenhoidon ohessa puolet jauhoista jäi pois. No, kakku kohosi kuitenkin ihan kelvollisesti, mutta olisi se saanut paksumpikin olla.

Vaahtokarkkitaikinan tekeminen onnistui hyvin. Kakun päälle siirtäminen oli marsipaaniakin helpompaa, koska taikina on ”joustavaa” eli ei todellakaan rikkoonnu helposti. Koska taikinalla on taipumus mennä itsestään vähän kasaan, se asettui kakun reunoille tiiviimmin kuin marsipaani. Myös maku on mielestäni paljon parempi, tosin marsipaanista en niin välitäkään. Ja jos hintapuolta vertaa, niin ainakin meidän kaupan hinnoilla vaahtistaikina tulee edullisemmaksi.

Koristeita en yrittänyt vaahtistaikinasta tehdä ja ensikosketuksen perusteella en siihen ihan heti ryhdykään. Ainakin omaa taikinaani oli raskasta kaulia (jousti koko ajan takaisin) ja osien liimaaminen yhteen ei onnistu marsipaanin tapaan. Tietyntyyppisiin koristeisiin vaahtistaikina voi toki soveltuakin, mutta esim. ruusuja en siitä (näillä taidoilla) tekisi.

Pursotuksissa käytin mansikkakermaa. Pursotuksia tehdessäni totesin, että pitää ehdottomasti hankkia hieman pienempisuinen tylla etenkin tällaisia pienempiä kakkuja varten.

Kakun välissä on mustikka- ja valkosuklaamousset. Idean tästä makuyhdistelmästä olen nähnyt useassakin blogissa, ainakin UllanUnelmassa ja Kaurislapsella. Mieskin tykkäsi, vaikka yleensä on kranttu. Toivottavasti kelpasi vieraillekin.

Kakku on mitoitettu hieman normaalia pienempään, halkaisijaltaan 18 cm vuokaan.

6 h Keskitaso 14 henkilölle 50

Avainsanat

SuklaakakkuValkosuklaa

Ainesosat

MustikkaSuklaaVaahtokarkki

Kategoriat

Täytekakut

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Tykkäsitkö?

Kirjaudu sisään arvostellaksesi reseptin.
(2)

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Kauppalista

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

undefined

Mustikka-valkosuklaakakku

Muunna reseptiämukaan.
14HENKILÖLLE
14 henkilölle

Pohja

4 munan sokerikakkupohja

Vaahto

2 1/2 dl vispikermaa

3 munaa

3/4 dl sokeria

Mustikkamousse

n. 1/2 vaahdosta

1/2 tlk (à 250 g) rahkaa

1 1/2 dl mustikoita

3 (à 2 g) liivatelehteä

Valkosuklaamousse

n. 1/2 vaahdosta

100 g valkosuklaata

2 (à 2 g) liivatelehteä

undefined

Mustikka-valkosuklaakakku

Muunna reseptiämukaan.
14HENKILÖLLE
14 henkilölle

Pohja

4 munan sokerikakkupohja

Vaahto

2 1/2 dl vispikermaa

3 munaa

3/4 dl sokeria

Mustikkamousse

n. 1/2 vaahdosta

1/2 tlk (à 250 g) rahkaa

1 1/2 dl mustikoita

3 (à 2 g) liivatelehteä

Valkosuklaamousse

n. 1/2 vaahdosta

100 g valkosuklaata

2 (à 2 g) liivatelehteä

Ohje

Klikkaa palluraa edetessäsi!

Valmista sokerikakkupohja irtopohjavuokaan, 24 cm. Anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan. Laita yksi levy leivinpaperilla peitetyn vuoan pohjalle. Kostuta esim. Spritella (1 1/4 – 1 ½ dl)

Vaahdota kerma. Vatkaa myös munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kerma varoen munavaahdon joukkoon. Laita liivatteet (5 kpl) likoamaan kylmään veteen.

Valmista ensin mustikkamousse. Laita kulhoon rahka. Kaada päälle vaahtoa sen verran, että valkosuklaamoussea varten jää suunnilleen yhtä iso määrä. Survo mustikoita haarukalla niin, että saat erotettua muutaman ruokalusikallisen mehua. Kiehauta sitä kattilassa ja liuota joukkoon liivatteet. Kaada rahkavaahdon joukkoon liivatemehu ja mustikat. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan. Nosta päälle toinen pohjalevy ja kostuta.

Sulata valkosuklaa. Anna jäähtyä hetki ja sekoita lopun vaahdon joukkoon. Lämmitä pari ruokalusikallista vettä kiehuvaksi ja liuota siihen liivatteet. Sekoita liivatevesi vaahtoon. Kaada valkosuklaamousse vuokaan ja nosta päälle viimeinen pohjalevy. Kostuta ja laita jääkaappiin hyytymään.

Irrota vuoan reunat ja muotoile halutessasi kakkua veitsellä. Sivele päälle sokerikreemiä tai kermavaahtoa. Kuorruta esimerkiksi vaahtokarkkitaikinalla tai marsipaanilla.

Kokeile myös näitä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_mustikkamurupiirakka-resepti_400x400.jpgMustikkamurupiirakka
9
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_mustikkatiikerikakku-resepti_400x400.jpgMustikkatiikerikakku
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_laskiaispulla-taytekooste-2_400x400.jpgLaskiaispullatäytteet
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_leijonien-kakku-resepti_400x400.jpgLeijonien kakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_taytekakku-ilman-lisattya-sokeria-resepti_400x400.jpgTäytekakku ilman lisättyä sokeria
9
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_katjan-suklaapiilokakku-resepti_400x400.jpgKatjan suklaapiilokakku
11
Näytä lisää
 

Uusimmat reseptit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/11/pipari-brookies-resepti.jpgPipari-brookies
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_pepperoni-juustotikut-resepti_400x400.jpgPepperoni-juustotikut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_daim-chocolate-chip-cookies-resepti_400x400.jpgDaim Chip Cookies
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_helppo-suklaajuustokakku-resepti_400x400.jpgHelppo suklaajuustokakku
9
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_makea-luuranko-pizza-resepti_400x400.jpgMakea luuranko-pizza
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_pekaanipahkina-kinuskipiirakka-resepti_400x400.jpgPekaanipähkinä-kinuskipiirakka
14
 

Kinuskikissan verkkokauppa

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/08/J64994.jpegPeliaiheiset juhlatarvikkeethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/08/TNP26.jpegKaveripussit ja muut juhlatarvikkeethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/02/DRO41132.pngKoristeluvälineethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/05/kk-hupparivaalpun-m.jpegKinuskikissan hupparit ja T-paidathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/08/irtopohjavuoka-23x76-cm-anodisoitu-alumiini_c489f0a6-91d3-4358-8817-9f28e5ebf180.webpIrtopohjavuoathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/08/RPK11.jpegPaperikoristeet
Näytä lisää

Kommentit (50)

jokuvaa
7.5.2014 08:03

Okei:) mikähän valkosuklaatäyte on ollu kaikista parhain tähän mennessä mitä olet tehnyt?:D kun en ole ihan vielä varma millä ohjeella teen:D

Kinuskiemo
6.5.2014 11:47

JOKUVAA:
Marjat toisivat raikkautta makean vastapainoksi. Olen nähnyt Kinukikissan sujauttavan mukaan vadelmia. Kotimaisiakin pakastevadelmia löytyy, ainakin S-marketissa olen nähnyt.

jokuvaa
6.5.2014 08:22

Tuleekohan kakusta liian makea jos laitan ekaan väliin valkosuklaamoussea ja tokaan väliin maitosuklaamoussea samalla tekniikalla?:D oisko jotain vinkkiä mitä väliin voisi noiden kahden kanssa laittaa:)

Kinuskikissa
30.4.2014 11:52

Jande: uskon täytteen riittävän isompaankin kakkuun. Kaikkia blogin täytteitä ei löydy Täytteet-kategoriasta, joten siitä ei pidä huolestua. Mutta vastaavat ohjeet kyllä löytyvät: suklaatäyte valkosuklaasta ja marjatäytteitäkin muutama, joita voi tehdä myös mustikoista. Eli valinta on sinun. 🙂

soja
Kinuskileipomo soja
29.4.2014 20:38

Arvelisin että riittää 5 munan pohjaan mutta toki noin muhkea ei tule kuin kuvassa. Itse laittaisin koko purkin rahkaa? Maut on kyllä hyvät 🙂

Jande
29.4.2014 18:08

Hei kinuskikissa! Mitenkäs tämän kakun täyteen,vieläkö on tätä päivää, eli laittaisitko vielä näitä täytteitä näin tehtyinä? Kun näitä ei löydy täyte osiosta ollenkaan. Ja onko täytteet tuon kokoisina sopivan suuret 5 munan kakkuun? Ettei tuu ihan lätty

Kinuskikissa
10.1.2014 11:02

tessis1: kakku tosiaan kuorrutetaan vaahtokarkkimassalla. Tekstissä oli ajatusvirhe, siinä puhuttiin kuorruttamisen sijaan koristelusta, mutta korjasin nyt asian. Vaahtokarkkitaikinan alle ei tarvitse laittaa sokerikreemiä, vaan kermavaahto riittää. Jos täytettä jää yli, sen sipaisu ajaa saman asian.

tessis1
9.1.2014 13:29

Heippa Kinuskikissa ja kiitos upeasta blogistasi! Olen löytänyt jo monta rakasta reseptiä täältä. Nyt olisi suunnitelmissa tehdä tämä kakku tyttäreni 1-vuotispäiville. Olen aika ummikko näissä koristeluhommissa ja tarvitsisin hiukan apua. Onko siis niin, että tuo vaahtokarkkitaikina on tuossa koko kakun päällä samoin kuin marsipaanitaikina laitetaan? Ja oletko sen alle sivellyt vielä kerroksen kermaa/sokerikreemiä?

SarahS
30.3.2012 08:10

Heippa, nyt on pohja uunissa. Mutta se kohoaa yli äyräiden, osaatteko sanoa missä meni vikaan? Käytin isoja kananmunia, mahtaisiko johtua siitä…
 

Kinuskiemo
12.1.2012 13:05

TIUHTI&VIUHTI:
Tuplaonnea kokonaiselle vuodelle 🙂 ! Kinuskikissan terveisinä sinulle, että ohjeen täytemäärä on 3 munan pohjaan siksi runsas, että voisit  halutessasi jättää muna-sokerivaahdon kokonaan poiskin. Sokeria voisit sitten lisätä mustikkatäytteeseen, koska siihen tulee hapanta rahkaa. Valkosuklaamousse ei sokeria tarvitsisi, koska suklaa itsessään on jo makeaa. Ja jos suklaamäärää hieman lisäisit (vaikka 130 g), niin valkosuklaatäytteeseen ei tarvitsisi edes liivatetta, koska suklaa hoitaisi jähmettämisen.

Sivustolta löytyy PALJON erilaisia täytteitä. Olet varmaan löytänyt linkin:
http://www.kinuskikissa.fi/category/muut-kakkuohjeet/taytteet/

Näytä lisää

Kinuskigalleria (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa