Leivontaharrastajan iloksi ja houkutukseksi markkinoille on tullut viime vuosien aikana upeita erikoisvuokia. Lopputulos on kaukana perinteisestä kahvikakusta – parhaimmillaan matkalla kohti täytekakkua. Kakun muotoja voi korostaa esimerkiksi sokerikuorrutteella tai sulatetulla suklaalla tehtävillä pursotuksilla ja täydentää vaikkapa marsipaanikoristein.
Vuoan pintakäsittelystä riippuen korppujauhotusta ei välttämättä tarvita. Tämän Nordic Waren vuoan kanssa riitti pelkkä vehnäjauhotus. Vehnäjauhojen etu on kakun sileämpi pinta. Kuvioitu vuoka on haastava voideltava. Voitelu käy kuitenkin kätevästi pehmentämällä margariinia mikrossa sen verran, että voitelu onnistuu pullasudin avulla. Myös valmista juoksevaa margariinia tai vuokaspray’tä voi hyödyntää.
Mutta ei vaan se ulkonäkö vaan tietenkin myös maku. Ja minun makuuni kahvikakun pitää olla mehevä. Suklaa ei pahenna asiaa. 😉 Tässä käänteinen versio perinteisestä tiikerikakusta, valkoisella raidalla siis.
soja: huoneenlämpö on ok, kun vain parista päivästä kysymys. Jos parvekkeella lämpötila vaihtelee (päivällä aurinkoista, yöllä viileämpää), niin voi olla parempi pitää sisällä. En tiedä mitä kakku tykkää lämpötilavaihteluista (ainakaan kananmunat eivät siitä kuulemma pidä).