Käytä juustohöylällä vuoltavia suklaalastuja/rullia täyte- ja juustokakkujen koristelussa. Lastut onnistuvat niin maito-, valko- kuin tummasta suklaasta. Valmiit lastut säilyvät pakkasessa odottamassa h-hetkeä.
Vinkki 1: Voit yhdistellä eri värisistä lastuista näyttävän keon.
Vinkki 2: Sulata kahta eri väristä suklaata ja levitä ne leivinpaperin päälle siten, että värit sekoittuvat hieman toisiinsa. Näin vuoltaessa syntyy kauniita kaksivärisiä lastuja.
Vinkki 3: Valkoista suklaata voit värjätä suklaa-, jauhe- tai pastaväreillä pastellisävyihin. Soinnuta lastut kakun täytteiden ja muun koristelun mukaan.
Sulata paloiteltu suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
Kaada suklaasula leivinpaperilla päällystetylle tarjottimelle.
Tasoita pinta raapalla, palettiveitsellä tai pitkällä lastalla. Suklaa saa jäädä n. ½ cm paksuiseksi kerrokseksi.
Heiluttele tarjotinta niin, että suklaan pinta tasoittuu.
Nosta suklaa tarjottimineen jääkaappiin jähmettymään.
Vuole suklaasta juustohöylällä lastuja tai rullia. Jos suklaa meinaa sulaa vuolemisen edetessä, siirrä hetkeksi jääkaappiin tai pakkaseen. Tiputa vuolemasi lastut samantien kakun päälle. Lastut sulavat käsiteltäessä, joten niitä ei voi siirrellä montaa kertaa paikasta toiseen. Jos et käytä lastuja heti, laita ne samantien rasiaan ja säilö pakkasessa.
KAKKUKIKKAILIJA:
Riippuu siitä, miten ohuella tai paksulla lastukerroksella haluat kakun peittää. Jos varaisit varmuuden vuoksi suklaata enemmän, niin eihän se hukkaan menisi. Sen mahdollisesti tarpettomaksi jääneen osan voisit käyttää myöhemmin johonkin muuhun herkutteluun. Tai napsia suuhun – ”kun sitä nyt kerran jäi”. 😉