suklaalastut

Käytä juustohöylällä vuoltavia suklaalastuja/rullia täyte- ja juustokakkujen koristelussa. Lastut onnistuvat niin maito-, valko- kuin tummasta suklaasta. Valmiit lastut säilyvät pakkasessa odottamassa h-hetkeä.

Vinkki 1: Voit yhdistellä eri värisistä lastuista näyttävän keon.

Vinkki 2: Sulata kahta eri väristä suklaata ja levitä ne leivinpaperin päälle siten, että värit sekoittuvat hieman toisiinsa. Näin vuoltaessa syntyy kauniita kaksivärisiä lastuja.

Vinkki 3: Valkoista suklaata voit värjätä suklaa-, jauhe- tai pastaväreillä pastellisävyihin. Soinnuta lastut kakun täytteiden ja muun koristelun mukaan.

Sulata paloiteltu suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.

suklaalastut_01

suklaalastut_02

Kaada suklaasula leivinpaperilla päällystetylle tarjottimelle.

suklaalastut_1

Tasoita pinta raapalla, palettiveitsellä tai pitkällä lastalla. Suklaa saa jäädä n. ½ cm paksuiseksi kerrokseksi.

suklaalastut_2

Heiluttele tarjotinta niin, että suklaan pinta tasoittuu.

suklaalastut_3

suklaalastut_4

Nosta suklaa tarjottimineen jääkaappiin jähmettymään.

Vuole suklaasta juustohöylällä lastuja tai rullia. Jos suklaa meinaa sulaa vuolemisen edetessä, siirrä hetkeksi jääkaappiin tai pakkaseen. Tiputa vuolemasi lastut samantien kakun päälle. Lastut sulavat käsiteltäessä, joten niitä ei voi siirrellä montaa kertaa paikasta toiseen. Jos et käytä lastuja heti, laita ne samantien rasiaan ja säilö pakkasessa.

suklaalastut_5