Kysymyksiä ja vastauksia -palstalle kohtaan ”Leipominen” tuli taannoin lukijalta (kiitos Mari!) vinkki, miten kakun saa kohoamaan tasaisesti. Itselläni sokerikakut kypsyvät yleensä tasaisesti, mutta erityisesti rasvaa sisältävät kakkupohjat (ja kuivakakut) kohoavat herkästi keskeltä enemmän kuin reunoilta. Tämä johtuu taikinan epätasaisesta kypsymisestä: kypsyminen on hitaampaa keskeltä kuin reunoilta.
Toimivaksi osoittautunut keino onkin kiertää vuoan ympärille märkä froteepyyhkeen kaistale, mikä hidastaa reunojen kypsymistä. Vastaavaan tarkoitukseen on olemassa myös valmiita tuotteita, jos ei raaski pyyhkeitään pistää palasiksi.
HUOM! Älä käytä tätä vinkkiä sokerikakkupohjan kanssa! Soveltuu rasvaa sisältäviin, tuhdimpiin kakkupohjiin.
kakkumuru: en suosittele yli 200 asteen lämpötiloja ja pyyhkeen on oltava reilusti märkä. Siitä huolimatta tämän vinkin noudattaminen toki omalla vastuulla!