Sitruunajuustokakku on alun perin julkaistu blogissa vuonna 2008 ja reilu vuosi sitten järjestetyssä äänestyksessä te valitsitte sen blogin kolmen suosituimman reseptin joukkoon. Eikä ihme – tämä yksi blogin leivotuimmista juustokakuista ihastuttaa kuohkealla koostumuksellaan ja kevyellä raikkaudellaan. Kakkua maistellessa ei arvaisi, miten kevyistä raaka-aineista se on loihdittu. Julkaisin reseptin nyt uudella aikaleimalla, sillä jotkin alkuperäisen reseptin raaka-aineista ovat poistuneet valikoimista ja tein pieniä muutoksia. Tämä on myös hyvä paikka muistuttaa reseptin olemassaolosta – näin joulun jälkeen monesti kaipaillaan vinkkejä kevyempään herkutteluun. 🍋 🍋 🍋
Koko kakku: 1900 kcal *)
Yksi pala (12 kpl): 160 kcal *)
*) Koristelu ei sisälly kalorimääriin, kalorit laskettu makeutusjauhe-vaihtoehdon mukaan
Elisa: Munan valkuaisvaahto tuo tähän kakkuun ilmavuutta ja keveyttä, sitä höyhenen kevyttä ilmettä. 🙂
Mutta jos et voi tai halua käyttää valkuaisvaahtoa, niin kun kelasin viestejä tarpeeksi pitkälle taaksepäin, niin Kinuskikissa neuvoo tuolla
25.11.17 jätetyllä viestillä, että ehkä 4 dl kermaa vaahdoksi. Siitä saattaisi tulla samanverran vaahtoa aikaiseksi kuin 4 valkuaisesta. 🙂