Eräs uskomattoman ihana blogini lukija lähetti minulle yllätyksen: pari paketillista ehtaa nougat’ta uusien reseptien kehittelyyn. Tykkään tuunata tuttuja ohjeita, eikä nougat tehnyt yhtään pahaa tälle klassikolle. En ole muuten tainnut perustiikerikakkua koskaan ennen tehdäkään, noiden tavallisten kuivakakkujen tekijäksi kun minusta ei oikein ole. Yritin kissojen ja koirien kanssa etsiä tietoa oikeaoppisen kuvioinnin saloista. Jostain löytyi epämääräinen maininta kahdesta haarukasta ja siitä päättelemällä pääsin aika lähelle toivomaani lopputulosta. Ottakaa tästä ainakin se vinkki talteen (kts. vaihekuvat), vaikka ette itse reseptiä kokeilisikaan.
Tuhannet kiitokset vielä Jennille! 🙂
Jester: jopas sentään! Olipa tosi ihailtavaa sinnikkyyttä sinulta ja mikä onni, ettet antanut periksi. Voi tosiaan olla, että liian pieni vuoka aiheutti sen, ettei kakun kypsyminen tapahtunut optimaalisesti. Voisin lisätä ohjeeseen hieman haitaria vuoan kokoon. Joskus ilmoitettu koko ja todellinen mitattu koko saattavat erota toisistaan. Asia kannattaa varmistaa täyttämällä litramitan kanssa vuoka vedellä. Mieluummin liian iso kuin liian pieni vuoka!