Ensin ikävät uutiset: tiesivät lähikaupassamme, että Hopeatoffee-karkkien valmistus on lopetettu. Hopeatoffeista valmistettu kakunkuorrute oli käsittääkseni alun perin Hellapoliisin kehittämä. Jotain hyvääkin selvisi samalla reissulla. Edullisemman kilohinnan toivossa olen jo pitkään odottanut, että suosikkejani Kick-patukoita (ent. Käck) alettaisiin pussittaa. Näin oli käynyt. Eli Kick:eistä tehdyn lakritsikinuskin keittely sentään onnistuu. Laitoin kermaa hieman vähemmän kuin Hopeatoffee-kinuskiin, koska Kick:t ovat pehmeämpiä.
Kinuskin alle valikoituneesta pohjasta on jo muodostunut kestosuosikkini. Pehmeä, suklainen pohja sopii mielestäni hyvin lakritsiin. Jos pohjaan haluaa lisää ytyä ja voimakkaampaa salmiakin makua, voi taikinaan heittää pussillisen turkinpippurimurskaa. Itse en ole kokeillut, mutta muffinsseissa sama on toiminut. Kommentoikaa te, jotka sitä testaatte!
Tästä siis tarjoiluvinkki vaikka Halloweeniksi, koristelukin malliksi siihen teemaan. Halusin koristeet, joilla olisi muukin kuin ulkonäöllinen funktio. Mielessäni oli jotain sitruunanmakuista ja lopulta päädyin aika helppoon ratkaisuun eli maustamaan sokerimassan sitruuna-aromilla. Se toimikin hyvin. Koristeet säilyivät hyvinä kuorrutteen päällä useiden päivien ajan eivätkä esimerkiksi ottaneet väriä lakritsista. Katso koristelun lisätiedot alempaa vaihekuvien yhteydestä.
Sanna: Kyllä nämä varmasti muffinssin muotoonkin saa.
Käypä itseasiassa katsomassa vinkkiä täältä
https://www.kinuskikissa.fi/kouramuffinssit/
Näissä kouramuffinsseissahan on vähän sama juju kuin tässä leivoksessa. Ja tulipa siis vain mieleen että kuorrute näissä kahdessa herkussa on jokseenkin samanoloinen, niin voit pohtia että onko sinulla kuorrute muffinssin päällä vain näin levitettynä, vai tekisitkö siitä pursotettavan mallin.
Mikäli siirrät tämän taikinan muffinssi vuokiin niin tarkkaile paistoa.Tämä levy on uunissa 10-13 min mutta muffinssejahan pidetään monesti uunissa 15-18min ettei sitten jää raa aksi tai pala. Uuneissa kun on eroja!!