Kevyt suklaakakku? Kuulostaa liki mahdottomalta yhtälöltä, mutta päätin yrittää! Täytteen ydin on suklaakiisseli. Kakun voisikin nimetä ”suklaakiisselikakuksi”. Lopputulos on herkullinen eikä yhtään kevyen makuinen, mutta toki suklaisuus tulee vain kaakaojauheesta – kaikkea ei voi saada. 😉
Kevytkakkujen pohjassa olen päätynyt käyttämään keksien ja vauvojen hedelmä/marjasoseen yhdistelmää, josta vinkattiin toisessa ketjussa. Margariinin pois jättäminen tiputtaa kaloreita roimasti, mutta makuun se ei juurikaan vaikuta. Rakenne tosin on hieman erilainen: pohjasta ei tule yhtä kova.
Kts. johdanto kevyistä herkuista.
Koko kakku: 2000 kcal *)
Yksi pala (12 kpl): 167 kcal *)
*) koristelu ei sisälly kalorimääriin
mANGUSTI:
Oho, juhannus oli ja meni! Teit varmaan juhannuskakkusi ja korvasit vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kuohukermalla. Se toimi. Ja maistui. 🙂